Wanneer:
22 juli 2018 hele dag
2018-07-22T00:00:00+02:00
2018-07-23T00:00:00+02:00
Waar:
Fort Ellewoutsdijk
Fortweg 2
4437 Ellewoutsdijk
Nederland
Oeljebroelje 2018 @ Fort Ellewoutsdijk | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Oeljebroelje geeft jong talent een podium. Zondag 22 juli is het cultuurfestival Oeljebroelje voor de achtste keer te vinden in het fort van Ellewoutsdijk. Dit jaar presenteren 43 Zeeuwse (amateur)kunstenaars hun werk op de kunstmarkt. De kunstmarkt wordt muzikaal omlijst door artiesten eveneens van Zeeuwse bodem. Ook zijn er diverse kinderactiveiten zoals een leerzame speurtocht door het fort.

De line-up is zeer gevarieerd te noemen. De vijf jongens van HANK quintet vullen het fort met aanstekelijke jazz die inspirator Hank Mobley speelde in de jaren ’50 en ’60. Stan Bor die inmiddels zingt, gitaar speelt, bewerkt en interpreteert als een ervaren artiest pakt ook zijn moment. De zomer wordt gevierd met de zwoele klanken van Broazinha. En cowboy Peetman Wisse die gevangen zit in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw deelt zijn klein menselijk leed doorspekt met humor en een flinke dosis zelfspot. Hekkensluiter, of beter gezegd ‘poortsluiter’ is dit jaar coverband No Regrets.

Dit jaar heeft de organisatie een extra podium gegeven aan jong talent. Zo is in een van de kazematten de animatie ‘Blossom’ te zien van de in 2017 aan de kunstacademie van Breda afgestudeerde Anne Pijnenburg. De animatie van Anne werd gespot tijdens de presentatie van de ‘Nieuwe Lichting’ begin dit jaar bij het CBK Zeeland in Middelburg.

Tussen het wisselen van de bands laat Jan Corne van der Wekken van zich horen. Jan Corne werd afgelopen voorjaar gescout bij de Kunstbende-voorronde in Goes. Daar deed hij mee in de categorie cabaret.

De organisatie is in handen van de Culturele Raad Borsele.

De poort is geopend vanaf 11 tot 17 uur.

De entree is gratis.

Pin It on Pinterest

Share This