Streekproducten uit Landschapspark Borsele:De smaek van Bossele!

Proef de lekkerste streekgerechten op terrassen of in knusse restaurants . Geniet bijvoorbeeld van de zilte zaligheden bij Strandbrasserie De Landing met schitterende vergezichten direct aan de Westerschelde.

Genieten van streekproducten bij het ontbijt: dat kan o.a. bij Bed & Breakfast ‘Bij Saartje’ in Ellewoutsdijk, B&B Halte Baarland en B&B De Hoogte in Oudelande. ‘Bij Saartje’ is ook een theetuin, een aangename stop tijdens een wandeling of fietstocht waar u meteen hun eigengemaakte jam kunt inslaan. En wat denkt u van een route langs verschillende theetuinen en dorpshuizen in Nisse, Oudelande,  Overzande, ’s Heer Abstkerke, Driewegen en Ellewoutsdijk? Ga vooral langs bij de Kaasboerderij Ter Nisse, naast kaas en zuivel verkopen ze nog veel meer producten van Zeeuwse bodem. Niet om te eten maar wel heel uniek is de mogelijkheid om een eigen boeket bloemen te plukken. Vanaf half juli bij Kwekerij Sluishoek in Borssele.

Vul je (fiets)tassen met appels, peren, zwarte bessen chutney, jams en sappen en neem ze mee om thuis van te ‘geniete’.

Zwarte Bes en de Zwarte Bessendag

Van het gezonde zwarte bessensap tot een stevige Zeeuwse poldercocktail; bij Boonman’s wijnmakerij weten ze wel raad met de zwarte bes. Met liefde en toewijding  worden de zwarte bessen verwerkt tot gezonde sappen, wijnen, chutneys en jams.

De zwarte bes uit het Landschapspark Borsele wordt o.a. geteeld voor het bekende cassismerk Hero. Meer weten over deze bes? Ga dan op excursie bij familie Boonman in Nieuwdorp. Op het bedrijf worden rondleidingen gegeven en leert u alles over het telen van zwarte bessen. Een smakelijk uitstapje voor het hele gezin met als afsluiter een proeverijtje! Van juni tot augustus geopend van 13.00 tot 17.00 uur (niet op zondag).  Overige maanden op woensdagmiddag en zaterdag.

Iedere zaterdag na Hemelvaart is het Zwartebessendag met een fietstocht van 40 km. Start en finish bij Wijnmakerij Boonman – www.boonmanwijnmakerij.nl

Zwarte bes

De zwarte bes is een vitaminebommetje. Deze kleine bessensoort zit vol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. 100 gram bevat bijvoorbeeld drie keer zoveel vitamine C als verse sinaasappelen.

Zwarte bessen, heerlijk en gezond

Evenementen

dec
13
vr
10:00 Kerstmarkt Lewedorp @ De Kraayert
Kerstmarkt Lewedorp @ De Kraayert
dec 13 @ 10:00 – 14:00
Kerstmarkt Lewedorp @ De Kraayert | Lewedorp | Zeeland | Nederland
Kerstmarkt met aansluitend muzikaal optreden in kerstsfeer.
18:45 Lichtjesoptocht Lewedorp @ Verenigingsgebouw Lewedorp
Lichtjesoptocht Lewedorp @ Verenigingsgebouw Lewedorp
dec 13 @ 18:45 – 20:30
Lichtjesoptocht Lewedorp @ Verenigingsgebouw Lewedorp | Lewedorp | Zeeland | Nederland
Lewedorp sluit haar 90-jarige bestaan af met een lichtjesoptocht. Verzamelen bij het verenigingsgebouw.
dec
14
za
15:00 Kossemisse @ Plein Nisse
Kossemisse @ Plein Nisse
dec 14 @ 15:00 – dec 15 @ 00:30
Kossemisse @ Plein Nisse | Nisse | Zeeland | Nederland
 
19:30 ‘s Gravenpolder zingt @ Maartenskerk 's Gravenpolder
‘s Gravenpolder zingt @ Maartenskerk 's Gravenpolder
dec 14 @ 19:30 – 21:00
's Gravenpolder zingt @ Maartenskerk 's Gravenpolder | 's-Gravenpolder | Zeeland | Nederland
 
jul
10
vr
hele dag Kermisweekend Heinkenszand
Kermisweekend Heinkenszand
jul 10 – jul 12 hele dag
Kermisweekend Heinkenszand
Van 10 t/m 12 juli is het weer Kermisweekend Heinkenszand. Traditoneel staan er tijdens de ‘Eintjesantse mart’ weer allerlei feestelijke evenementen gepland.  Het weekend is een gezellig festijn en niet enkel voor de inwoners van[...]
jul
11
za
hele dag Langste braderie van Zeeland
Langste braderie van Zeeland
jul 11 hele dag
Langste braderie van Zeeland
De langste braderie van Zeeland is al jaren in Heinkenszand! Dit jaar is het zover op zaterdag 11 juli en we gaan er alles aan doen deze editie nóg gezelliger en succesvoller te maken dan vorige jaren.
jul
17
vr
11:48 Cultuur- en Muziekfestivalweeken... @ Dorpsplein Nisse
Cultuur- en Muziekfestivalweeken... @ Dorpsplein Nisse
jul 17 @ 11:48
Cultuur- en Muziekfestivalweekend Nisse @ Dorpsplein Nisse | Nisse | Zeeland | Nederland
Een driedaags evenement vol muziek, entertainment, en een geweldige sfeer. Vrijdagavond-streektalen en dialecten-acoustic night, Zaterdag-vier podia met muziek, markt met heerlijke Zeeuwse producten, Kunst, Schilderijen, Hippie Markt. Zondag-retrodag met rock&rollbands, oldtimers, Amerikaanse auto’s, motoren, tractoren[...]
previous arrow
next arrow
Slider

Pin It on Pinterest

Share This