Evenementenkalender

okt
25
vr
Vuren langs de kust @ Hoedekenskerke, Baarland, Ellewoutsdijk en Borssele
okt 25 @ 10:23 – okt 26 @ 11:23
Vuren langs de kust @ Hoedekenskerke, Baarland, Ellewoutsdijk en Borssele

Op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober herdenken we de Landing bij Baarland door de Schotten, 75 jaar geleden. Vier dorpen doen hieraan mee: Hoedekenskerke, Baarland, Ellewoutsdijk en Borssele. Elk dorp belicht een van de 4 Vrijheden en laat een vreugdevuur 24 uur branden op de dijk. De 4 Vrijheden zijn als volgt verdeeld over de deelnemende dorpen:

  • Baarland: Vrijwaring van Gebrek
  • Ellewoutsdijk: Vrijheid van Meningsuiting
  • Borssele: Vrijheid van Geloof
  • Hoedekenskerke: Vrijwaring van Vrees
Liturgische muziek uit Oost en West in Heinkenszand @ Blasiuskerk Heinkenszand
okt 25 @ 20:00
Liturgische muziek uit Oost en West in Heinkenszand @ Blasiuskerk Heinkenszand | Heinkenszand | Zeeland | Nederland

Op vrijdagavond 25 oktober a.s. om 20.00 uur komen Russisch Orthodoxe en Gregoriaanse koorzang samen in de Blasiuskerk in Heinkenszand.

Het Middelburgs Kamerkoor brengt de Vespers van de bekende Russische componist Sergej Rachmaninov en het Gregoriaans Mannenkoor Sint Caecilia wisselt deze Russisch orthodoxe gezangen af met eeuwenoude gregoriaanse gezangen.
Beide koren staan onder leiding van dirigent Christian Blaha.

De Vespers van Sergej Rachmaninov (1873-1943), ook wel bekend als het Avondgebed, geldt als een hoogtepunt van de Russisch orthodoxe koortraditie. De componist schreef dit werk in 1915, in slechts twee weken tijd, en zag het zelf als een van zijn beste werken. Hij smelt hier, met overrompelend effect, orkestrale klankbeelden samen met eeuwenoude liturgische melodieën.
Het Middelburgs Kamerkoor voert tien delen in de Engelstalige versie van dit veelstemmige werk uit. De vruchten van deze Oost Europese liturgische traditie worden contrasterend becommentarieerd door de eeuwenoude eenstemmige liturgische gezangen uit West-Europa: het Gregoriaans.

U bent van harte welkom in de Blasiuskerk in Heinkenszand.
Toegang gratis.

okt
26
za
Mallardmars en herdenking Sloedam @ Bevrijdingsmuseum Zeeland
okt 26 @ 07:30
Mallardmars en herdenking Sloedam @ Bevrijdingsmuseum Zeeland | Nieuwdorp | Zeeland | Nederland

Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseert het wandeltochtcomité van het Bevrijdingsmuseum de 10e editie van de Mallard Wandeltocht.

Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om vier verschillende afstanden af te leggen, de wandeltocht is dus voor iedereen geschikt. De jongere deelnemers (<12 jaar) zullen met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht worden, waarna ze een tocht van zes kilometer zullen afleggen naar het Bevrijdingsmuseum. Om verzekerd te zijn van vervoer is het verstandig jezelf van te voren aan te melden.

Bijzondere route Zuid-Beveland @ Zuid-Beveland
okt 26 @ 10:00 – 17:00
Bijzondere route Zuid-Beveland @ Zuid-Beveland

Dit is een route langs bijzondere winkeltjes. Je kunt zelf beslissen waar je begint.

Open Monumenten special @ Fort Ellewoutsdijk en Berg van Troye
okt 26 @ 13:00 – 17:00
Open Monumenten special @ Fort Ellewoutsdijk en Berg van Troye

In de gemeente Borsele staan vele historische monumenten. Velen hebben te lijden gehad van de gevolgen van de oorlog en de Slag om de Schelde of zijn daardoor zelfs verloren gegaan. Twee historische monumenten in Borsele hebben een bijzondere rol gespeeld bij de bevrijding van de Zak van Zuid-Beveland: het Fort Ellewoutsdijk aan de dijk van de Schelde en de ‘Berg van Troye’ in het dorp Borssele. Op zaterdag 26 oktober zijn beide monumenten te bezoeken en is van 13.00 tot 17.00 uur deskundige begeleiding aanwezig om u rond te leiden.

Euterpe speelt ‘De landing voorbij’ @ De Stenge Heinkenszand
okt 26 @ 20:00
Euterpe speelt 'De landing voorbij' @ De Stenge Heinkenszand | Heinkenszand | Zeeland | Nederland

De muziekvereniging Euterpe geeft in het programma “75 jaar slag om de Schelde” op zaterdagavond 26 oktober een concert. Dit concert wordt een beleving met woord en muziek van personen uit het gebied van “de Landing” in Baarland gedurende de oorlogsperiode, met name najaar 1944. Het concert vindt plaats in het Euterpetheater in de Stenge en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel vragen wij u kaarten te reserveren via e-mail: events@euterpeheinkenszand.nl.

Oudelandse aprés ski party met feest DJ Maurice @ Ovezandseweg Oudelande
okt 26 @ 21:00
Oudelandse aprés ski party met feest DJ Maurice @ Ovezandseweg Oudelande | Oudelande | Zeeland | Nederland

Apres ski feestavond tbv het Oogstfeest Oudelande.

Tickets te bestellen via www.oogstfeestoudelande.nl

okt
27
zo
Herdenking Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
okt 27 @ 14:30
Herdenking Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Op zondag 27 oktober zal in ‘t Kerkje van Ellesdiek de bevrijding van Ellewoutsdijk worden herdacht. Rinus Verheijke vertelt een verhaal over zijn belevenissen als veertienjarige bij de bevrijding. Een koor onder leiding van Willy Feijtel zingt liedjes uit de tijd van de bevrijding. Jopie en Jan Minnaard zullen de middag aanvullen met enkele sketches. De middag begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

nov
1
vr
Heropening Bevrijdingsmuseum @ Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp
nov 1 @ 09:00 – nov 2 @ 17:00
Heropening Bevrijdingsmuseum @ Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp | Nieuwdorp | Zeeland | Nederland

Op vrijdag 25 oktober opent het Bevrijdingsmuseum haar deuren, na een intensieve renovatie en uitbreiding. Het museum heeft dan ruim 4000 m2 aan tentoonstellingsruimte. Ook komt er een uitgebreid buitengedeelte bij, met een gerenoveerde noodkerk, tanks, een baileybrug en bunkers waar je doorheen kunt lopen.
Inwoners van de gemeente Borsele kunnen op vrijdag 1 en zaterdag 2 november het museum gratis bezoeken.

nov
2
za
Choose90s @ Podium de Klomp
nov 2 @ 21:00
Choose90s @ Podium de Klomp | Ovezande | Zeeland | Nederland

Kennen jullie SO80SO90s nog..? Ze zijn terug, en hoe!
Onder de naam Choose90s richten ze zich deze avond op de jaren 90. DJ Sandstorm en DJ WIRED brengen het beste uit de 90s dwars door elkaar heen: dance, pop, rock, hiphop, R&B, happy hardcore: alles komt voorbij!

Download de PDF voor alle informatie

nov
3
zo
Peter Slager (BLØF) en Douwe Eisenga in ’t Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
nov 3 @ 14:30
Peter Slager (BLØF) en Douwe Eisenga in ’t Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Op zondagmiddag 3 november a.s. om 14.30 uur brengen Peter Slager (BLØF) en Douwe Eisenga (componist/pianist) een muzikaal combi-programma .
De combinatie van Peter Slager en componist en pianist Douwe Eisinga lijkt op het eerste gezicht wellicht een vreemde, maar beiden maken deel uit van het Middelburgse muzikanten- en kunstenaarscollectief Herbergen, waarmee ze op ongezette tijden ook optreden.

Peter Slager is bassist en liedjesschrijver bij BLØF, maar sinds het verschijnen van zijn solo-album Slik (2016) treedt hij ook regelmatig op als singer-songwriter. Hij zingt dan liedjes in het dialect van zijn geboortestreek Schouwen-Duiveland.

Pianist en componist Douwe Eisenga maakt sprankelende muziek , een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Al vijftien trekt zijn muziek wereldwijde aandacht. In 2017 neemt Eisenga de single en videoclip For Mattia op. Dit stuk schreef hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor koos te sterven. Het was onbedoeld het startpunt voor een razendsnelle carrière als concertpianist.
In het kerkje van Ellesdiek zullen beiden vooral werk uit hun eigen repertoire spelen.

Het programma is mogelijk gemaakt in samenwerking met de Culturele Raad Borsele

Entree € 8,- inclusief koffie en een Ellesdiekje

nov
15
vr
Suffe tutten Disco @ Kiekieris
nov 15 @ 20:00 – nov 16 @ 01:00
Suffe tutten Disco @ Kiekieris | 's-Heerenhoek | Zeeland | Nederland

Onze eerste Suffe tutten disco was zo gezellig, dat we er weer 1 plannen; op vrijdag 15 november in Kiekieris. Samen met DJ Ben maken we er een feest van. Dansen op een verlichte dansvloer, een lekker drankje en heel veel bijkletsen!
Al zou je het niet zeggen, maar ook de mannen zijn van harte welkom! We dachten we vernoemen het nog maar even extra.
Ook openen we weer weer onze Suffe tutten foto corner waar je voor €1 jezelf kan vereeuwigen met al je vrienden in …. bad!
We starten om 20.00 uur en we sluiten om 1.00 uur.
De kosten zijn €17,50. Dit is inclusief een muntje voor een drankje, je jas oplaten hangen, een paar oordopjes en een ouderwets gezellig disco avond! Je kaartjes bestel je via suffetutten.nl
Tut dan?

 

nov
24
zo
Intocht Sinterklaas Ovezande @ Podium de Klomp
nov 24 @ 15:00 – 17:00
Intocht Sinterklaas Ovezande @ Podium de Klomp | Ovezande | Zeeland | Nederland

Zondag 24 November komt Sinterklaas naar Ovezande. Om 15.00 uur verwachten wij hem bij
Podium “de Klomp”. De kinderen t/m groep 4 spelen en knutselen met de Pieten in de soos, de kinderen vanaf groep 5 gaan met de pieten mee naar de gymzaal.

Pin It on Pinterest

Share This