Evenementenkalender

feb
23
za
Open Dag Grenslinde @ Grenslinde
feb 23 @ 10:00 – 13:00
Pre Carnaval @ Cafe de Zak
feb 23 @ 21:00
feb
24
zo
Folkband Merrow in ‘t Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
feb 24 @ 14:30
Folkband Merrow in 't Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Op zondagmiddag 24 februari om 14.30 uur is er in ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) een optreden van de folkband Merrow. Merrow bestaat nu 3 jaar en in december 2018 presenteerden zij hun eerste CD. De band doet nu een tour langs zeeuwse podia met een programma rond hun CD “ A story to tell ”, want van elke song is ook een verhaal te vertellen. Merrow laat zich inspireren door Ierse, Schotse en Engelse folkmuziek en de leden van de band hebben hun sporen verdiend in de zeeuwse muziekwereld. Naast zangeres Gabien Lambert bestaat de band uit Wolfert Jumelet (accordeon), Bouke Nijssen (basgitaar), David Egter van Wissekerke (gitaar, mandoline, viool) en Ruud Eggermont (gitaar en zang). De instrumenten akoestische gitaar, viool, mandoline, accordeon en bas staan met hun karakteristieke sound garant voor een sfeervolle begeleiding van de vocalen. Ballades en opzwepende songs wisselen elkaar af. De toegangsprijs is € 8, – Reserveren is wenselijk. Dat kan via e-mail naar reserveer@ellesdiek.nl of telefonisch bij Annie Menheere 0113 – 61 26 81

mrt
2
za
Optocht Kraaienist @ Kerkplein
mrt 2 @ 14:00 – 15:30
mrt
9
za
Power yoga en tai chi met Suffe tutten @ Fit Life Heinkenszand
mrt 9 @ 09:30
Power yoga en tai chi met Suffe tutten @ Fit Life Heinkenszand | Heinkenszand | Zeeland | Netherlands

We starten met power yoga. Een krachtige en dynamische vorm van yoga, die is afgeleid van de ashtanga yoga. In power yoga worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd, ondersteund door een specifieke adem-techniek. Het vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht te focussen op de beweging, de ademhaling en het ervaren van je lichaam, ontstaat er een innerlijk evenwicht. Power yoga wordt gegeven door Corinda.

Hierna drinken we een kopje thee.

Daarna Tai chi. Net als bij de power yoga en de Pilates, gaat het bij de tai chi ook om bewustwording van lichaam en geest, bewust bewegen, bewust ademhalen en bewust focussen op wat je doet. Tai chi doet dit weer op een heel eigen wijze. De Chinezen spreken over tai chi als een kunst. Een kunst die je vanuit diverse doelstellingen kan leren. Wat in de parken wordt beoefend is meestal een combinatie van de meditatieve vorm en gezondheidsoefeningen. Hierop zijn de lessen ook gericht. Tai chi wordt gegeven door Ineke.

Je hoeft niets mee te nemen en doe gemakkelijke kleding aan.

Lammetjesdag @ Geitenkaasboerderij Pollehof
mrt 9 @ 10:00 – 17:00
501 Darts toernooi @ Dorpshuis De Zandlooper
mrt 9 @ 12:00
mrt
10
zo
Verrassend klassiek in ‘t Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
mrt 10 @ 14:30
Verrassend klassiek in 't Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Twee talentvolle en jonge ensembles verzorgen zondag 10 maart een klassiek programma in ’t Kerkje van Ellesdiek. Het Roosevelt College Choir en het Zeeuws Cello Ensemble vertolken een breed scala aan klassieke werken met verrassende uitstapjes naar hedendaagse muziek.
Het Roosevelt College Choir bestaat uit studenten van de Roosevelt Academy uit Middelburg. Een internationaal gezelschap onder leiding van Ramon van den Boom. Het koor zingt gevarieerd, klassiek repertoire.
Het Zeeuws Cello-Ensemble is samengesteld uit docenten en leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool. Tien cellisten spelen een zeer divers programma. Van klassieke werken van Brahms tot filmmuziek en het Farewell van de rockband Metallica.
De aanvang is 14.30 uur en de entree bedraagt € 8,- Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681

mrt
13
wo
Seniorenmirreg in Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
mrt 13 @ 14:30
Seniorenmirreg in Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

In samenwerking met Seniorenraad Borsele organiseert ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) op woensdag 13 maart een gezellige seniorenmirreg. Het duo De Freesia’s brengt een programma boordevol hilarische sketches en liedjes. Koor ‘55 uit Goes sluit de middag af met liedjes van vroeger en nu. De Freesia’s bestaan uit de personages Tanne en Meriete. Op geheel eigen wijze gaan zij in op tal van situaties uit de wereld van senioren. De Freesia’s nemen geen blad voor de mond, maar hun humor is mild en met veel begrip en warmte voor het ouder worden. Het Goese Koor ’55 zingt oude vertrouwde liedjes, maar ook minder bekend repertoire. Het koor staat onder leiding van dirigente Willy Feijtel. De aanvang is 14.30 uur en de entree bedraagt € 5,- Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681

mrt
15
vr
Spectra Voorronde @ Podium de Klomp
mrt 15 @ 19:30 – 23:45
Spectra Voorronde @ Podium de Klomp | Ovezande | Zeeland | Nederland

Voorronde Spectra met Knarsetand

 · Georganiseerd door Spectra en Podium De Klomp

We zullen vrijdag 26 oktober het nieuwe seizoen openen met de eerste voorronde met als special act Knarsetand, en we hopen natuurlijk jullie daar ook te zien, zowel als artiest als publiek.
Om je aan te kunnen melden mag je maximaal 25 jaar oud zijn, of bij een band mag de gemiddelde leeftijd niet hoger liggen dan 25. Verder moet minimaal de helft van de band uit Zeeland komen.

mrt
31
zo
Themaconcert ‘Euterpe en haar muzikale tijdmachine’ @ De Stenge
mrt 31 @ 14:30 – 17:00

Kaarten € 10,- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar € 7,50.
Reserveren via mail: events@euterpeheinkenszand.nl

apr
3
wo
Suffe tutten woonkamerstyling met STYL-LIN @ STYL-LIN op t Langeweegje
apr 3 @ 19:30
Suffe tutten woonkamerstyling met STYL-LIN @ STYL-LIN op t Langeweegje | Kwadendamme | Zeeland | Netherlands

Op deze avond maak je een persoonlijk moodboard waarmee je de volgende dag meteen aan de slag kan. Dus we gaan met lijm, schaar, stapels tijdschriften, kleurstaaltjes aan het werk. Linda inspireert jou met nieuwste trends, net andere woonideeën, mooie materialen en een professionele kijk op jouw woonvraag.

Tijdens deze bijzondere avond is er plaats voor 10 deelnemers zodat er tijd en aandacht is voor iedereen.

De kosten zijn €33,50. Dit is inclusief koffie/thee, zelfgemaakte taart, wijn & sap, nootjes en zo. Het advies van Linda van Stijl-Lin, een lootje voor een (woon)prijsje en een persoonlijk moodboard. Neem foto’s (bv op je telefoon) of een kleine schets van jouw woonvraag mee naar deze workshop

apr
4
do
Suffe tutten woonkamerstyling met STYL-LIN @ STYL-LIN
apr 4 @ 19:30
Suffe tutten woonkamerstyling met STYL-LIN @ STYL-LIN  | Kwadendamme | Zeeland | Nederland

We gaan aan de slag met jouw woon wensen en behoeften. Misschien ben je niet tevreden over dat ene hoekje in je kamer of wil je meer sfeer in je badkamer, maar je weet niet hoe. Of denk je bij jezelf…. kan die bank nu echt niet anders of wil je meer kleur in je kamer… maar welke kleur dan? Linda van Styl-Lin denkt met je mee.

Op deze avond maak je een persoonlijk moodboard waarmee je de volgende dag meteen aan de slag kan. Dus we gaan met lijm, schaar, stapels tijdschriften, kleurstaaltjes aan het werk. Linda inspireert jou met nieuwste trends, net andere woonideeën, mooie materialen en een professionele kijk op jouw woonvraag.

Tijdens deze bijzondere avond is er plaats voor 10 deelnemers zodat er tijd en aandacht is voor iedereen.

De kosten zijn €33,50. Dit is inclusief koffie/thee, zelfgemaakte taart, wijn & sap, nootjes en zo. Het advies van Linda van Stijl-Lin, een lootje voor een (woon)prijsje en een persoonlijk moodboard. Neem foto’s (bv op je telefoon) of een kleine schets van jouw woonvraag mee naar deze workshop.
Tickets voor de workshop zijn verkrijgbaar via www.suffetutten.nl

apr
11
do
Kermis Lewedorp @ Kerkplein Lewedorp
apr 11 @ 15:00 – apr 14 @ 00:00
apr
13
za
Bijzondere Route Zuid-Beveland @ Landschapspark Borsele
apr 13 @ 10:00 – 17:00
Bijzondere Route Zuid-Beveland @ Landschapspark Borsele

Diverse Zuid-Bevelandse woonwinkeltjes in brocante, vintage, curiosa en nieuw zijn allen geopend op zaterdag 13 april 2019, van 10.00-17.00 uur. Tevens zijn er diverse thee-koffietuinen geopend.

Open Atelier Route Kunstspeuren in de Zak @ Diverse locaties binnen de gemeente Borsele
apr 13 @ 11:00 – apr 14 @ 17:00

Kunstenaars stellen hun ateliers open, belangstellenden kunnen vrij binnenlopen

Foute party @ De goede verwachting
apr 13 @ 21:00

Met een zingende DJ

apr
27
za
Koningsdag 2019 @ Oranje Vereniging Lewedorp
apr 27 @ 09:00

Verschillende leuke spelletjes voor jong en oud.

apr
28
zo
Zwemloop Stelleplas @ Zwembad Stelleplas
apr 28 @ 10:00 – 14:00

Gratis entree. Voor de beginners en de wedstrijdatleten. Eerst zwemmen en aansluitend hardlopen.

mei
4
za
90’s Party @ Cafe de Zak
mei 4 @ 21:00

Pin It on Pinterest

Share This