okt
12
di
Foto-expositie “Bekijk het maar…” van Ad Lijnse @ Galerie 't Kunstuus
okt 12 @ 10:00 – nov 6 @ 17:30
Foto-expositie "Bekijk het maar..." van Ad Lijnse @ Galerie 't Kunstuus | Heinkenszand | Zeeland | Nederland

Ad Lijnse maakt al jaren foto’s en collages.
Hij werkt ze op zijn speciale manier uit naar composities met als gevolg juweeltjes van beelden in kleur, ritme, textuur en vormen.
Collages 4 jaargetijden Zeeland en bloemenreeksen zijn opvallend en geliefd.
Creativiteit uit zich altijd op een persoonlijke manier. Toen Ad Lijnse’s passie voor fotograferen verder werd doorgezet naar het maken van collages, was het idee van unieke kaarten gauw gevonden. Elke kaart wordt met de hand gemaakt en het resultaat is een samenspel van compositie en gebruikte beelden. Een kaart samenstellen is een heel proces, waarbij de voldoening van het resultaat uitstijgt boven de tijd en moeite die er in gaan zitten.
Het resultaat: prachtige composities en volkomen uniek!

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag van 13.30 – 17.30 uur
Zaterdag van 10.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur

 

okt
23
za
Expositie “Mijn Zeelandgevoel” @ Kerkje van Ellesdiek
okt 23 @ 13:30 – 16:00
Expositie "Mijn Zeelandgevoel" @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Expositie van Carmen Milhous
Gratis entree, graag een vrijwillige bijdage voor de onkosten van ’t Kerkje.

Over Carmen
Geboren in Duitsland, heeft Carmen Milhous-Arendt haar Studie met succes afgerond op de Fachhochschule in Dusseldorf in de vakken schilderen, design, textiel, weven e.a.

Sinds 1972 is zij woonachtig in Goes, Zeeland, Nederland samen met de Nederlandse Kunstschilder Johannes Milhous.

De kleurrijke schilderijen van Carmen omschrijft zij als “Lyrisch Expressionisme”. Deze schilderijen ontstaan als een soort dagboeken met een eigen poëtische beeldtaal. Het hoofdthema in de moderne schilderijen van Carmen zijn menselijke gedaanten in vaag aangeduide landschappen met architectonisch ogende elementen.

Carmen ziet de emotie als een van de belangrijkste elementen van het creatieve vermogen. Wat zij zoekt is niet de werkelijkheid maar het onbewuste, het geheim van het menselijke bestaan. Schilderen betekend voor Carmen visualiseerde energie, emoties en spontaniteit. Dit als een voortdurend wisselspel tussen intuïtie en analyseren, tussen dynamiek en rust, opgewonden zijn en gelatenheid, orde en chaos.

Een werkproces als een emotioneel evenwicht tussen perfectie en nonchalance, om uiteindelijk door te dringen tot haar binnenste universum, het Labyrint van de ziel. Door haar manier van schilderen krijgen de werken van Carmen een spiritueel karakter.

Zij werkt meestal met acryl verf op een ondergrond van opgespannen katoen of linnen.

Carmen heeft in de coronatijd veel nieuw werk gemaakt waarin ze haar gevoel voor Zeeland heeft weergegeven.

nov
7
zo
Engel Reinhoudt: een eerbetoon en boekpresentatie in zijn Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek
nov 7 @ 14:30 – 15:30
Engel Reinhoudt: een eerbetoon en boekpresentatie in zijn Kerkje van Ellesdiek @ Kerkje van Ellesdiek | Ellewoutsdijk | Zeeland | Nederland

Zondagmiddag 7 november a.s. om 14.30 u wordt in ’t Kerkje van Ellesdiek een nieuwe verhalenbundel van de vorig jaar overleden Engel Reinhoudt gepresenteerd De boekpresentatie wordt opgeluisterd door diverse muzikanten en vertellers, o.a. Anja Kopmels en Marco Goedegebure mee Maet 4. Zij zullen putten uit het rijke repertoire van Engel.

Eind 2019 ontving Engel de Goese Diep Fondsprijs vanwege zijn grote inzet voor het levend houden van de Zeeuwse streektaal.
Een deel van de prijs wilde Engel besteden aan de uitgave van een nieuw boek:
“Di liggen nog zo vee verhalen op de planke; di zou ‘k eihenlijk nog wat mee motte doe”. Jammer genoeg heeft hij het samenstellen van een nieuwe bundel niet af kunnen maken. Uitgever Anthonie Fierloos van Het Paard van Troje is samen met de familie Reinhoudt verder gegaan waar Engel is moeten stoppen. Het resultaat is een prachtige verzameling verhalen in het dialect van Zuid-Beveland. Wanneer dan ook nog eens Jan Willem Hament de illustraties verzorgt, kun je spreken van een bijzondere uitgave.
Entree is € 8,- (alleen contant; pinnen kan niet).
Reserveren via reservering@kerkje-ellesdiek.nl of telefonisch 0113 – 612681.

Pin It on Pinterest

Share This