Op vrijdagavond 25 oktober a.s. om 20.00 uur komen Russisch Orthodoxe en Gregoriaanse koorzang samen in de Blasiuskerk in Heinkenszand.

Het Middelburgs Kamerkoor brengt de Vespers van de bekende Russische componist Sergej Rachmaninov en het Gregoriaans Mannenkoor Sint Caecilia wisselt deze Russisch orthodoxe gezangen af met eeuwenoude gregoriaanse gezangen.
Beide koren staan onder leiding van dirigent Christian Blaha.

De Vespers van Sergej Rachmaninov (1873-1943), ook wel bekend als het Avondgebed, geldt als een hoogtepunt van de Russisch orthodoxe koortraditie. De componist schreef dit werk in 1915, in slechts twee weken tijd, en zag het zelf als een van zijn beste werken. Hij smelt hier, met overrompelend effect, orkestrale klankbeelden samen met eeuwenoude liturgische melodieën.
Het Middelburgs Kamerkoor voert tien delen in de Engelstalige versie van dit veelstemmige werk uit. De vruchten van deze Oost Europese liturgische traditie worden contrasterend becommentarieerd door de eeuwenoude eenstemmige liturgische gezangen uit West-Europa: het Gregoriaans.

U bent van harte welkom in de Blasiuskerk in Heinkenszand.
Toegang gratis.

Pin It on Pinterest

Share This