Borsele is sinds 1 januari 2021 JOGG-gemeente. JOGG is een landelijke aanpak die gaat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. JOGG streeft naar het gemakkelijk maken om gezond te leven en de omgevingen waar kinderen veel komen gezonder maken. Denk aan thuis, school, de buurt, sport, vrije tijd, werk en media. We willen in de gemeente Borsele aandacht hebben voor gezonde leefstijl in het algemeen en gezonde voeding en voldoende bewegen in het bijzonder. Daarom zijn we bij de JOGG- aanpak aangesloten.
Dit kunnen we niet alleen. We roepen iedereen op om mee te doen. Onze inwoners zelf en bijvoorbeeld scholen, kinderopvang, (sport) verenigingen, de jeugdgezondheidszorg en bedrijven. De JOGG-regisseur Marianne de Kok gaat partijen daarbij helpen. Er zijn al verschillende Initiatieven gestart, bijvoorbeeld fruit eten en water drinken op school en kinderopvang, gezonde keuzes in sportkantines, beweegactiviteiten na school.

Maar we willen meer. Heb je een idee of plan om bewegen en kiezen voor gezonde voeding gemakkelijker te maken? Of wil je zelf aan de slag bijvoorbeeld door gezonde keuzes aan te bieden in je horeca? Wil je iets organiseren om inwoners meer te laten bewegen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Marianne de Kok. Zij is te bereiken via: jogg@borsele.nl of
06- 25 69 40 76

SAMEN MAKEN WE GEZOND GEWOON

Pin It on Pinterest

Share This