Bron: PZC.NL  In de Zak van Zuid-Beveland komt een 40 kilometer lange mountainbikeroute. De provincie draagt 10.000 euro bij aan de aanleg.

De mountainbikeroute is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Borsele, ondernemers en Natuurmonumenten. Vrijwilligers van mountainbikevereniging X-treme uit Goes leggen een deel van het parcours bij Stelleplas aan, wat flink scheelt in de kosten. De lokale wielervereniging Vitesse gaat de route inspecteren en de gemeente Borsele zorgt voor het onderhoud. Met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland is afgestemd dat wandelaars en fietsers elkaar niet dwars zitten op de route, die deels gebruik maakt van het wandelnetwerk.

Zeeuws-Vlaanderen en de Kop van Schouwen hebben mountainbikeroutes en op Noord-Beveland en Walcheren worden ze aangelegd, met steun van de provincie. Op de Bevelanden zijn er, als het gaat om mountainbiken, nog witte vlekken. Om die reden wil het dagelijks provinciebestuur 10.000 euro steken in een mountainbikeroute door de Zak van Zuid-Beveland. De route moet komende zomer klaar zijn.

De mountainbikeroute past in het streven van de provincie om vijfsterren fietsprovincie te blijven.

Pin It on Pinterest

Share This